تغذیه در ماه رمضان
توجه به الگوهای صحیح تغذیه ای در ماه رمضان از اهمیت فراوانی برخوردار است. وعده سحری در ماه رمضان باید شبیه به صبحانه ای باشد که در روزهای معمول مصرف میکنید. حذف وعده سحری باعث افت قند خون، ضعف و سردرد میشود. از طرف دیگر، بهتر است از زیاده روی در مصرف سحری پرهیز کنید و به جای استفاده از غذاهای آماده، مانند سوسیس و کالباس، کنسرو و … از نان سبوسدار، پنیر، انواع سبزیجات و میوه ها استفاده کنید. علاوه بر این مصرف چربی های مفید مثل گردو همراه با وعده سحر، باعث میشود دیرتر گرسنه شوید.
خوردن مواد غذایی خیلی شیرین در وعده سحری توصیه نمیشود چون باعث ترشح زیاد انسولین و به دنبال آن گرسنگی در ساعات ابتدائی روز میشود. بهتر است در این وعده آب زیاد نوشیده نشود چون باعث اختلال در هضم غذا شده و عوارض گوارشی را به دنبال خواهد داشت. از آنجا که ماه رمضان امسال با روزهای گرم بلند و تابستانی مصادف شده و ساعات روزه داری طولانی است، ممکن است در ساعات پایانی روز، روزه داران بسیار گرسنه شده، در نتیجه در زمان افطار زیاده روی کنند. خوردن بیش از حد مواد غذایی در افطار نه تنها باعث مشکلات گوارشی میشود بلکه زمینه اضافه وزن را نیز فراهم میکند.
بهتر است روزه داران، روزه خود را با یک مایع ولرم مثل شیر گرم یا چای کم رنگ باز کرده و در کنار آن از یک ماده غذایی حاوی قند ساده، که سریعا جذب شده و قند خون را تعدیل میکند، مانند خرما یا عسل استفاده کنند. خوردن آش، زولبیا و بامیه، مایعات زیاد یا مایعات خیلی گرم و خیلی سرد برای این وعده توصیه نمیشود. به طور کلی بهتر است افطار یک وعده غذایی سبک باشد و پس از یک ساعت، یک وعده غذای سبک و کم حجم بعنوان شام مصرف شود. علاوه بر این روزه دارن باید در ساعاتی که مجاز به خوردن هستند به اندازه کافی میوه، سبزی و مایعات مصرف کنند تا دچار کمبود ویتامین و مواد معدنی یا یبوست نشوند.