غذاهای با درجه فرآوری بالا‌ “با سرطان مرتبط هستند”

خوراکی‌هایی با درجه بالای ‌فرآوری‌مطالعه ای بر ۱۰۵ هزار نفر نشان می‌دهد که افراد هر چه بیشتر از غذاهای با درجه فرآوری بالا‌ بخورند، خطر مبتلا شدن‌شان به سرطان به همان میزان بیشتر می‌شود.

چه خوراکی‌هایی با درجه بالای ‌فرآوری‌ به حساب می‌آیند؟

  • انواع نان‌هایی که به صورت انبوه تولید می‌شوند
  • تنقلات بسته‌بندی شده شیرین یا طعم‌دار از جمله چیپس
  • شکلات‌ها و شیرینی‌ها
  • سوداها و نوشیدنی‌های شیرین گازدار
  • گوشت قلقلی آماده شده، ناگت مرغ و ماهی‌
  • نودل و سوپ فوری
  • غذاهای نگهداری‌شده یا یخ‌زده
  • غذاهایی که به طور کامل و یا با مقدار زیادی شکر، روغن و انواع چربی آماده می‌شوند

 افرادی که در تحقیق مذکور شرکت داشتند، بیشترشان زنان میانسال بودند و به طور متوسط به مدت پنج سال تحت مطالعه قرار گرفتند. نتیجه این تحقیق که در مجله پزشکی بریتانیا منتشر شده نشان می‌دهد که اگر میزان غذاهای با درجه بالای فرآوری در یک رژیم غذایی ۱۰ درصد افزایش یابد، شمار سرطان‌های تشخیص‌داده شده هم ۱۲ درصد افزایش پیدا می‌کند.

سیگنال هشداردهنده

این مطالعه درباره ارتباط غذاهای با درجه بالای فرآوری و سرطان قطعی نیست و نمی‌تواند بیانگر این باشد که این غذاها عاملی از سرطان هستند. تاثیر عوامل دیگر را هم در این افراد از جمله مصرف سیگار، کم تحرکی و کالری بالای مصرفی نمی توان نادیده گرفت.

پروفسور لیندا باولد، متخصص پیشگیری در نهاد “تحقیق سرطان بریتانیا” می‌گوید:”حالا دیگر مشخص شده که خوردن میزان زیادی از این نوع غذاها می‌تواند باعث افزایش وزن شود و چاقی می‌تواند خطر ابتلا به سرطان را افزایش دهد، پس سخت است که ارتباطی میان رژیم غذایی و وزن بدن قایل نشویم.” او می‌گوید که این تحقیق یک “سیگنال هشداردهنده برای ماست تا رژیم غذایی سالم داشته باشیم” اما مردم نباید به خاطر خوردن مقداری از غذاهای فرآوری‌شده “در اینجا و آنجا” نگران باشند به شرطی که مقدار زیادی سبزیجات، میوه و فیبر هم بخورند.

این تحقیق فقط یک “برداشت و بینش اولیه” است.

http://www.bbc.com/persian/science-43071672