قلب سالم در غذای سالم

دوستان و دشمنان قلبغذاهای دوست دار قلب

ماهی سالمون: سرشار از امگا ۳ است و مانع از بروز بیماری‌های قلبی می‌شود.

لوبیا قرمز: کم کلسترول و سرشار از فیبر است.

گردو: از دیواره مویرگ‌ها در برابر آسیب محافظت می‌کند.

جوی دوسر: از افزایش شدید قند خون بعد از خوردن غذا جلوگیری می‌کند.

تخم کتان: از سخت شدن دیواره عروق جلوگیری می کند.

بادام: به کاهش کلسترول، فشارخون و التهاب کمک می‌کند.

بروکلی: به پایین آمدن کلسترول کمک کرده و دفع را بهبود می‌دهد.

ماهی تون: مانع از ایجاد ریتم‌های نامنظم قلبی می‌شود.

هویج: بینایی را بهبود می‌دهد و باعث پیشگیری از بیماری‌های قلبی می‌شود.

بلوبری: سرشار از فیبر و آنتی‌اکسیدان است.

برنج قهوه‌ای: کلسترول و ریسک دیابت را پایین می‌آورد.

اسفناج: به بهبود عملکرد مغز و پایین‌ آمدن فشارخون کمک می‌کند.

سیب‌زمینی شیرین: به کاهش سطح استرس کمک می کند.

مارچوبه: مانع اثر رادیکال‌های آزاد در بدن می‌شود.

طالبی: به رقیق شدن خون و پیشگیری از بیماری‌های قلبی و عروقی کمک می‌کند.

پرتقال: به کنترل ضربان قلب و فشار خون کمک می‌کند.

گوجه‌فرنگی: التهاب و لخته‌های عروقی را از بین می‌برد.

شکلات تلخ: در صورت مصرف متعادل به کاهش فشار خون کمک می‌کند.

شیر بادام: فاقد کلسترول بوده و فشار خون را بهبود می‌بخشد.

دشمنان قلب

سوسیس و کالباس: سرشار از چربی، سدیم و نیترات هستند.

نوشابه های رژیمی: باعث افزایش وزن و ناراحتی‌های قلبی می شوند.

گوشت قرمز: کلسترول و چربی بالایی دارند که باعث سفت شدن عروق می‌شوند.

چیپس: فشار و چربی خون را بالا می‌برد.

پیتزا: بزرگترین منبع کالری، چربی و نمک در رژیم غذایی روزانه است.

کورن فلکس‌: شکر زیادی دارد و باعث افزایش تری‌گلیسرید و کلسترول بد خون می‌شود.

نودل: ریسک چاقی شکمی و افزایش کلسترول بدن خون را بالا می‌برد.

آرد سفید: چاقی‌آور است و قند را افزایش می‌دهد.

نمک: اصلی‌ترین دلیل افزایش فشار خون است.

جگر: کلسترول بالایی دارد و ریسک حمله‌های عروقی را افزایش می‌دهد.

شکر: باعث چاقی و پرفشاری خون می‌شود.

پاپ‌کورن کره‌ای: ۷ برابر بیش از مقدار توصیه شده روزانه اسید چرب ترانس دارد.

کمپوت آماده: ۲ برابر بیشتر از میوه طبیعی قند دارد.

کیک: باعث افزایش استرس اکسیداتیو در عروق خونی می‌شود.

مارگارین: سرشار از اسید چرب ترانس است و خطر بیماری‌های قلبی و عروقی را افزایش می‌دهد.

چیزبرگر: میزان قندهای ساده موجود در آن تقریبا برابر یک عدد دونات است.

سیب‌زمینی‌ سرخ‌کرده: سرشار از چربی و سدیم است و باعث چاقی می‌شود.

میلک شیک: ۳ برابر بیش از مقدار توصیه شده روزانه اسید چرب اشباع دارد.

مستانه تابش (کارشناس تغذیه و کارشناس ارشد حرکات اصلاحی)