چطور ناسالم ها را جزیی از رژیم غذایی کنیم؟

غذای ناسالمکمتر کسی هست که تنقلاتی مثل شکلات و شیرینی دوست نداشته باشد یا گاهگاهی هوس فست فود نکند. چطور می توان از این خوراکی ها لذت برد در عین حال زندگی سالم را ادامه داد و وزن طبیعی را حفظ کرد؟

  • حذف کامل ممنوع: یکی از نکاتی که باعث می شود گاهی به صورت کنترل نشده از خوراکی های ناسالم استفاده کنید مربوط به تصمیم قبلی شماست که «هرگز به این مواد لب نمی زنم». در واقع اگر چنین تصمیمی دارید، منتظر حملات پرخوری غیر قابل کنترل باشید چون قبل از اینکه بتوانید جلوی پرخوری خود را بگیرید تکه های بزرگ پیتزا را بلعیده اید یا نان خامه ای های بزرگ را نجویده فرو برده اید.
  • گرسنگی ممنوع: گرسنگی عامل مهم تمایل به تنقلات و غذاهای ناسالم است. معمولاً زمانی که گرسنه هستید، پرکالری ترین و ناسالم ترین مواد غذایی یخچال را انتخاب می کنید. بنابراین قبل از اینکه دستتان به چنین خوراکی هایی برسد با یک لیوان شیر یا یک وعده پروتیینی اشتهای خود را فرونشانید.
  • تقلب آزاد: روز تقلب یک وعده آزاد است تا هر از چندگاهی، اسنک هایی را که هوس کرده اید و کالری بالایی دارند، نوش جان کنید. روز تقلب به معنی پرخوری بی حد و مرز نیست بلکه یک وعده نسبتاً آزاد است که به شما کمک می کند تا بعد از چند روز رعایت رژیم غذایی صحیح به خوراکی هایی که ذهنتان را به خود مشغول کرده اند، ناخنک بزنید.
  • قانون جایگزینی: از روش جایگزینی استفاده کنید. می توانید گاهی از خوراکی های ناسالم استفاده کنید اما کالری آن را در رژیم روزانه محاسبه کنید. البته برخی اجزای این خوراکی ها مثل چربی های ترانس اگر مکرراً مصرف شوند عوارض جبران ناپذیر سلامتی خواهند داشت. در مثال های زیر می توانید چند مثال جایگزینی ببینید:
  • ۲۵ گرم شکلات یا ۳۰ گرم کیک بدون خامه مثل کیک یزدی = یک واحد نان و یک قاشق روغن
  • نیم لیوان بستنی= یک واحد نان و دو قاشق روغن
  • یک ساندویچ همبرگر= دو تا سه واحد نان، سه واحد گوشت پرچرب، یک واحد سبزی و ۳ تا ۴ قاشق روغن
  • یک برش پیتزا (یک ششم پیتزای معمولی)= نیم واحد نان و نیم واحد گوشت پرچرب و دو قاشق روغن